belt drive - riemaandrijving - santos_world_store.
  • belt drive - riemaandrijving - slider_3.
  • belt drive - riemaandrijving - vakantiefietsen-2.

belt drive - riemaandrijving

Waarom zou je bij een fiets kiezen voor een riemaandrijving ipv een gewone ketting?

Een riemaandrijving (of belt drive) geeft meer voordeel en gemak aan de fietser. Steeds vaker wordt er een aandrijfriem gebruikt op een vakantie- of toerfiets en dat is niet zomaar. Iemand die veel op de fiets zit wilt graag zijn tijd besteden aan het fietsen en zo min mogelijk aan onderhoud, en als zo’n fietser ergens een hekel aan heeft dan is dat wel aan pech onderweg.

De aandrijfriem hoeft niet gesmeerd te worden, dat scheelt tijd, vieze handen en vieze kleding. Doordat de riem niet gesmeerd hoeft te worden blijft er minder tot geen vuil aanplakken, waardoor slijtage en weerstand aanzienlijk verminderd wordt.

De aandrijfriem die bijvoorbeeld op een santos gebruikt wordt is een Carbon belt drive, de naam zegt het al, deze aandrijfriem is versterkt met carbon draden.Dat geeft een zeer sterk product wat veel kracht aan kan en weinig onderhoud nodig heeft.

Wilt u meer over de aandrijfriem weten lees dan verder op onze website onder de tab assortiment bij Rohloff. Kom gerust eens langs bij Rob's Bikecenter in Maasland (regio Rotterdam) voor meer informatie en om een riemaandrijving te testen.

Avontuurlijke lezing door Rick Creemers

Robsbikecenter
14
februari
11:36:00
0
55.000 kilometer gefietst in 2 jaar tijd. Kortom... simpel gezegd gewoon even de wereld rond gefietst.
Lees verder

Pagina's

Zoek resultaat van "belt drive - riemaandrijving" binnen Pagina's

Deze pagina is opgesteld door Rob's Bikecenter

belt drive - riemaandrijving - belt-closeup-(custom). belt drive - riemaandrijving - travelmaster-29-1. belt drive - riemaandrijving - gates.