Logo van Santos world store

 

Hoe zit het precies?

 

Een Santos wordt gemaakt om veel kilometers te kunnen rijden in verschillende en soms ook hele zware omstandigheden. Het is dan ook logisch dat er een bewuste keuze voor onderdelen wordt gemaakt en dat er veel speciale onderdelen gemonteerd worden.

 

Graag willen wij meer informatie geven over deze materialen en wat u op langer termijn hier van mag verwachten.

 

 

Hoe fel schijnt mijn koplamp?

 

 

De techniek bij verlichting is de laatste jaren sterk veranderd maar niet alleen de techniek ook de aanduiding van lichtsterkte veranderde. Dit geeft nog wel eens verwarring wanneer er een (kop)lamp wordt aangeschaft. In dit artikel geven wij uitleg over de veranderingen en wordt uitgelegd wat van een koplamp verwacht kan worden.

Lees meer in het artikel: Hoe fel schijnt mijn koplamp?

 

 

 

 

 

 

Brede of smalle banden?

 

 

Je fiets maakt op 2 punten contact met de grond en dit bepaalt veel over het rijgedrag en comfort tijdens het fietsen. Een discussie die veel gevoerd wordt gaat over de breedte van de buitenband. Wat is het beste en wat rijdt het lekkerst?

Lees meer in het artikel “Brede of smalle fietsbanden”. 

 

 

 

 

 

 

 

Welk versnelling systeem?

 

 

 

Er zijn een aantal verschillende versnelling systemen met ook allemaal hun eigenschappen. Daarnaast is het de bedoeling dat er met deze systemen veel kilometers wordt gereden. Maar... bewegende delen zij slijtage onderhevig. Hoe lang kan er met welk systeem gereden worden en wat zijn de kosten op langer termijn.

Deze en nog meer vragen komen voor in het artikel "Welk Versnelling systeem".

 

 

 

 

 

Pinion 18, 12 of 9 versnellingsbak

 

 

 

De Pinion is een betrekkelijke nieuwkomer in de fietsenmarkt maar inmiddels heeft hij wel zijn bekendheid gemaakt. Het versnellingssysteem zit op de plaats van de trapas en heeft daarom een aantal voordelen. De Pinion is leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Lees meer in het artikel Pinion.

 

 

 

 

 

 

Rohloff 14 speedhub

 

 

 

Een Rohloff versnellingsnaaf is een veel gebruikt product bij vakantiefietsers of fietsforenzen die veel kilometers maken. Het systeem zit mooi afgesloten in de versnellingsnaaf. Hoe ziet hij er eigenlijk van binnen uit en wat gebeurd er allemaal.

Lees meer in het artikel Rohlof. 

 

 

 

 

 

Riem beter dan een ketting?

 

 

 

Een ketting is de meest bekende aandrijving bij de fiets maar er zijn nog meer aandrijf systemen.

Op veel fietsen die bij ons aangeschaft worden is er gekozen voor een riemaandrijving.

In dit artikel willen wij meer vertellen over een riemaandrijving.