Logo van Santos world store

Vakantiefietsen

Net als de toerfiets moet de vakantiefiets licht rijden. Maar wat nog belangrijker is: hij moet vooral stevig zijn. Bij een vakantiefiets wordt geen compromis gedaan aan kwaliteit. Daarom is de fiets uitgerust met zeer sterke bagagedragers die zowel achterop als voorop de fiets gemonteerd kunnen worden. U wilt natuurlijk onderweg geen problemen krijgen.


Vaak wordt er gekozen voor de unieke Rohloff-naaf in een vakantiefiets. Deze naaf heeft 14 versnellingen in zich, waardoor deze Rohloff-naaf gelijk is aan een systeem met meerdere tandwielen en derailleurs. Deze naaf reageert soepel en draait licht. Omdat alles in een gesloten geheel zit is dit systeem veel minder kwetsbaar. Ideaal onderweg en bijv. in het vliegtuig! Dankzij regelmatige scholing zijn wij specialist in onderhoud van deze naaf.

Ook zijn een aantal modellen met een Pinion versnelingssysteem uitgevoerd. Dit versnellingssysteem is gemonteerd op de plaats van de trapas en combineert de trapas met een versnellingssyteem van 18 versnellingen. Net als bij de Rohloff naaf is het systeem gesloten en wordt daardoor niet beinvloed door omstandigheden van buitenaf. het bereik tussen de lichtste en zwaartste versnelling is groter dan bij de Rohloff en de stapjes tussen de versnellingen zijn korter. Ook voor Pinion zijn wij gecertificeerd en hebben wij de onderdelen opvoorraad.
Wij zijn exclusief regio-dealer van Santos en hebben diverse vakantiefietsen voor u klaar staan. Ook hebben wij een collectie van Vaude en Ortlieb tassen, en natuurlijk de tubus dragers ontbreken niet. U kunt rekenen op een goed advies waarbij echt de tijd voor u genomen wordt.

Santos modellen

Maak online een afspraak voor een informatief, persoonlijk en vrijblijvend gesprek.