's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Idworx oPinion

oPinion

U wilt een heavy-duty trekkingfiets met schijfremmen en een Pinion transmissie in het bracket? Alstublieft: de idworx oPinion! De oPinion is een directe afgeleide van de All Rohler met Rohloff en deelt alle sterke eigenschappen met dit model, maar dan met het grotere versnellingsbereik van de Pinion transmissie.
Als de ultieme reisfiets heeft de oPinion een zeer stijf frame en ook de andere details zijn specifiek ontworpen voor tochten met veel bagage. Om de Pinion transmissie toe te kunnen passen, heeft Idworx het frame anders geconstrueerd. Onder andere met speciale, synchroon verstelbare achterpadden met een oversized steekas voor het spannen van de ketting of tandriem.
Bij de oPinion bestaat de mogelijkheid als E-bike te gebruiken door een Alber Neodrives achterwielmotor toe te voegen. Nu of in de toekomst!

De Opinion wordt standaard geleverd met ons extreem duurzame Long-Life gehard stalen kettingblad en een KMC ketting. Een smeervrije Gates CDX tandriem is optioneel verkrijgbaar.

Van de oPinion is er ook een Titanium versie. Titanium is sterk, levendig en zeer duurzaam. Doordat het een flexibeler materiaal is ligt het gewicht wel hoger dan een aluminium frame om dezelfde stijfheid te behalen.

De Opinion staat binnenkort bij ons in de winkel!

Specs:

De oPinion is zo compleet mogelijk aangekleed voor uw volgende wereldreis of rondje Ardennen. De oPinion is standaard uitgerust met:

brede Schwalbe Marathon Almotion banden, voor meer comfort op ruwe ondergrond.
Goed doseerbare Shimano Deore schijfremmen.
Tubus Logo achterdrager.
Ergonomisch gevormde handvatten met bar-ends van Ergon.

De oPinion heeft een 12 versnellingsbak met een bereik van 600% in stappen van 17,7%. Bij een Rohloff zijn de stappen bijvoorbeld 13,5 %. Mocht je de stappen van de 1.12 te groot vinden, dan is er de keuze voor de P1.18 versnellingsbak van Pinion. Deze heeft een bereik van 636% met stappen van 11,5%. 

Er is ook keus voor de "light" spec.
De oPinion light is geoptimaliseerd voor snel woon-werk verkeer het hele jaar door en lange toertochten over verharde wegen met:de onderhoudsarme 12-speed Pinion C1.12 versnellingsbak.
supersnelle 40mm Schwalbe G-One banden
lichte en sterke idworx DaRim Lite carbon velgen
Shimano Deore schijfremmen met 180mm schijven
lichtgewicht Tubus Fly bagagedrager
lichtgewicht DD componenten
U kunt uw oPinion light verder upgraden met onder andere: Shimano XT schijfremmen of de heavy-duty idworx-Hope Big Disc remmen, 18-speed Pinion P1.18 versnellingsbak, 'The Plug' USB-oplader, titanium flex-zadelpen, enzovoort. De light is niet geschikt voor ombouw naar E-bike

Uiteraard kun je kiezen uit de zeer uitgebreide kleurenwaaier, daarnaast zijn er de onderstaande opties:

DaCover

Kies voor meer comfort met de nauwsluitende kettingbeschermer. Speciaal ontworpen door Idworx.

Belt-drive

Geen kettingkast nodig bij deze optie! De onderhoudsarme Gates CDX riem heeft geen smering nodig. Duurzaam en comfortabel. 

USB oplader

Niet elke boom heeft een stopcontact. Deze oplader laad uw telefoon of navigatie tijdens het rijden. 

Flex Bar

Bieden brede banden niet voldoende comfort? Kies dan de Flex-bar. Door het enigzins meeverende stuur worden trilingen tegen gegaan. 

Cane Creek Thudbuster

Deze verende zadelpen heeft een ergonomische werking en biedt comfort zonder verlies van trapefficientie.

Tubus Lowrider

Sterke voordrager voor het veilig vervoeren van meer bagage aan de voorzijde.

USE titanium zadelpen

Wel comfort, maar geen vering? Dan is deze titanium zadelpen van USE een goede optie. Deze zadelpen heeft iets flex, maar veert niet.

DaBrace versterker

De bekende versterker voor tussen de bagagedrager stangen aan de achterkant. De drager wordt hierdoor nog stabieler.

Ti frame upgrade

Titanium is hét materiaal als het gaat om duurzaamheid. Het heeft uitstraling en kracht. Het frame voelt levendiger aan. Het gewicht ligt wel iets hoger dan een alu frame.

Idworx Big Brakes

De Idworx Big Brake upgrade geeft je krachtige Hope V2 schijfremmen met Idworx 203mm remschijven voor als je max brake-power nodig hebt.

Shimano XT remmen

De Shimano XT schijfrem upgrade betekend meer remkracht die beter doseerbaar is dan de standaard remmen. Ook is de remhandel verstelbaar. 

DD Mute achternaaf

Een super stille naaf met directe overbrenging (geen vrije slag). Uitgerust met keramische lagers voor een grote duurzaamheid.