Santos RaceLite

De RaceLite is één van de sportpaarden van Santos. Een licht aluminium frame en carbon voorvork vormen de basis . Dit model is uitermate geschikt voor langere tourtochten of woon-werk afstanden. De geometrie van de fiets lijkt sterk op die van een racefiets, maar is iets comfortabeler gemaakt, onder andere door de 28mm banden. Zo is het ook een perfecte fiets om de 100-col tocht te maken behangen met tassen of een karretje erachter.

Framemaat: Large, geschikt voor mensen van ongeveer 1.80-1.86

Deze RaceLite heeft een Rohloff 14 versnellingsnaaf gecombineerd met riemaandrijving waardoor slijtage en onderhoud tot minimaal wordt beperkt. Ook heeft het schakelen meer voordelen ten opzichte van een derailleur systeem. De Rohloff wordt geschakeld met aangepast Sram Rival schakelhandels. Dit model is met een stevige vaste bagagedrager uitgevoerd om grotere tassen mee te kunnen nemen. Ook is het achterlicht alvast gemonteerd op het spatbord. Een koplamp kan tegen meerprijs geleverd worden, een naafdynamo is ook mogelijk.

Er is een luxe Brooks sportzadel gemonteerd en Brooks stuurlint zodat de fiets een tikje traditionele uitstraling krijgt.

 Helaas lopen fietsen in een showroom wel eens een klein krasje op. In de bovenbuis zit een hele lichte kleine deukvorming (omgekanteld stuur). Dit is nauwelijks zichtbaar en heeft geen invloed op de sterkte van het frame.

Basis

€ 4150

  • 6 maanden garantie
Plus

€ 4270

  • 6 maanden garantie
  • fietsmeting incl.
zo mee

€ 4050