's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Pendix elektrische ondersteuning

Pendix set service dealer Rob's Bikecenter

Pendix, voor het ombouwen van jouw fiets naar een elektrische fiets

Je hebt een heel fijne fiets maar om hem optimaal te gebruiken mis je nog net dat extra duwtje. Laat dan jouw fiets door ons ombouwen naar een elektrische fiets met een Pendix ondersteuningssysteem. Fiets daarna ontspannen naar je werk of tijdens een fietsvakantie de bergen over.

Pendix 300 of 500 Wh elektrische opbouwset

Wat is een Pendix?

Een Pendix ondersteuning is een motor die aan de trapas gemonteerd wordt. Hij zit aan de linkercrank en hiermee is het gewoon te gebruiken met een derailleur of Rohloff naaf. De accu wordt gemonteerd op de plaats van de bidon aan de schuine buis en klaar is je elektrische fiets. De bediening gaat vanaf de accu dus extra snoeren en een display zijn niet nodig.

Je eigen fiets maar dan binnen een paar uur omgebouwd naar een elektrische fiets met een stille en krachtige ondersteuning.

Pendix motor Rob's Bikecenter dealer

Pendix motor

Een Pendix is een middenmotor omdat hij aan de trapas geplaatst wordt. Door de directe plaatsing heeft hij geen overbrenging van tandwielen of een inwendige riem. Het grote voordeel is dat het systeem geruisloos ondersteunt en wanneer hij uitgeschakeld is geen weerstand geeft tijdens het trappen. De plaatsing van accu en motor is laag en in het midden van de fiets. Dit geeft meer stabiliteit aan de fiets dan bij andere ondersteuning systemen. Het grootste voordeel van dit systeem is dat jouw fiets blijft zoals hij is, zoals je hem gewend bent… maar dan op een slimme manier van een ondersteuning voorzien.

Pendix batterij indicator kleuren

Pendix accu

Het mooie en compacte ontwerp van de accu valt op. Met de knop aan de bovenkant wordt de gewenste ondersteuningstand eco – smart – sport ingeschakeld. Hoe vol de accu is kan afgelezen worden aan de kleur van de verlichte ring.

Met een handige beweging is hij op de houder te monteren en er weer van af te halen. Deze 48 volt Lithium ion accu kan gekozen worden in een 300Wh of 500Wh uitvoering en eventueel kunnen er ook 2 accu’s gebruikt worden.

Pendix draaiknop

Wat kan Pendix?

In de eco stand levert de Pendix 75%, in de smart stand 150% en in de sport stand 200% extra kracht. Bij de 300Wh accu ligt de actieradius tussen 45 – 105 km en bij de 500Wh accu tussen 69 – 160 km. Bij een lege accu duurt het opladen 3 á 4 uur. In koude omstandigheden vermindert de capaciteit. Om dit te beperken zijn er isolerende hoezen die om de motor en accu gedaan kunnen worden.

Pendix Santos service centrum Rob's Bikecenter

Kan een Pendix in elke fiets?

Ja, eigenlijk wel. Is het een fiets met een derailleur of naaf versnelling en met een normale trapas (BSA draad 68/73 mm breed) dan is het geen probleem. Ongeveer op 95% van de fietsen die in Nederland rondrijden kan het Pendix systeem geplaatst worden. Bij een damesfiets controleren wij vooraf of de accu in het frame past.

Pendix batterij op de fiets

En verder?

Twee dingen hebben we nog niet genoemd en dat is het gewicht van de Pendix en het gewicht in de portemonnee. Een Pendix 300Wh weegt 6,5kg en kost € 1490, - de 500Wh uitvoering weegt 6,9kg en kost € 1690, -. Het monteren kost € 120, -.

Interesse, vragen of Pendix proberen?

Maak een afspraak en kom bij ons langs voor een lekker kopje koffie met als koekje een testrit op één van onze fietsen met Pendix ondersteuning.

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index