's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos Cross Lite

Santos Cross Lite bikepacking

Dat de Cross Lite en de 4.29 broertjes van elkaar zijn is duidelijk. Het verschil zit hem niet in het frame of eigenschappen maar juist in het karakter.  Bij een 4.29 wordt er een recht stuur gebruikt en bij de Cross Lite een kenmerkend gebogen Beach racer stuur. Het karakter komt het beste naar voren bij de keus van het terrein waar gereden wordt. Op het strand door het mulle zand, door het bos op een gravelpad, minimaal bepakt oor Bikepacking of opgebouwd met dragers als een randonneur maar dan 2.0. De Cross Lite zal zich van zijn beste kant laten zien.

In de meeste gevallen wordt de Cross Lite uitgevoerd met een Rohloff versnellingsnaaf en riem aandrijving maar wij kunnen de Cross Lite ook als exclusief model aanbieden. Het remmen en schakel wordt gedaan met speciaal aangepaste race shifters (of ook wel flippers genoemd).

Hydraulische schijfremmen zorgen voor een goede gedoseerde rem werking en een veilige stop.

Beach racer

De achter- en voorvork hebben voldoende ruimte om een band van 60mm breed te plaatsen. Perfect voor een lekker brede strandband om met lage druk door het losse zand tegen de wind in te trappen.

Door het gebruik van een Beach racer stuur en mooie vederlichte carbon voorvork is de Cross Lite een dijk van een fiets om strandtochten of wedstrijden te rijden. Dit wordt helemaal leuk wanneer er is gekozen voor een Rohloff of Pinion versnelling systeem gecombineerd met een riemaandrijving. Geen zand en zout die een aanslag doen op het draaiende materiaal. Spoel na de strandrit je Cross Lite met sopje en je bent weer klaar voor de volgende tocht.

Gravelracer

Met een lekkere brede band met kleine noppen wordt de Cross Lite een perfecte gravel racer. Heerlijk het bospad op en lekker in contact met de natuur. De 29” wielen blijven het pad prima volgen en laat zich goed sturen. Als gravelracer kan er gekozen worden voor de lichte carbon voorvork maar ook voor de sterke stalen voorvork waar ook lowriders op gemonteerd kunnen worden om tassen te bevestigen zodat hij ook gebruikt kan worden voor een weekend weg of langer…

Santos Cross review

Bikepacking of vakantiefiets

Kent u nog de sierlijke randonneur van vroeger? Een slanke sierlijke racefiets met verchroomde bagagedragers gemonteerd. Prima te gebruiken als snelle woon- werk fiets en voor veel vakantie kilometers.

De Cross Lite kan omgetoverd worden tot zo’n randonneur maar dan wel met een eigentijds gezicht.

Met zijn stevige en zeer stabiele aluminium frame heeft de Cross Lite een goede basis om sterke Tubus dragers te monteren. Een Beach racer stuurbocht maakt de vergelijking met de oude randonneur compleet. Het oude idee maar dan in een heel nieuw jasje met behoud van het fietsplezier.  Eenmaal thuis komen de mooie verhalen en die verhalen gaan verder dan de verhalen met de oude sierlijke randonneur.

Santos Cross Lite winter racer
SantosCross Lite gravel
Santos Cross Lite Travel

Het broertje van de Cross Lite is de 4.29. De basis blijft gelijk alleen hebben ze een verschillend karakter waardoor de 4.29 meer gebruikt wordt als mountainbike. Klik hier voor meer informatie over de 4.29.