's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos Cross Lite

Santos Cross Lite bikepacking

Dat de Cross Lite en de 4.29 broertjes van elkaar zijn is duidelijk. Het verschil zit hem niet in het frame of eigenschappen maar juist in het karakter.  Bij een 4.29 wordt er een recht stuur gebruikt en bij de Cross Lite een kenmerkend gebogen Beach racer stuur. Het karakter komt het beste naar voren bij de keus van het terrein waar gereden wordt. Op het strand door het mulle zand, door het bos op een gravelpad, minimaal bepakt oor Bikepacking of opgebouwd met dragers als een randonneur maar dan 2.0. De Cross Lite zal zich van zijn beste kant laten zien.

In de meeste gevallen wordt de Cross Lite uitgevoerd met een Rohloff versnellingsnaaf en riem aandrijving maar wij kunnen de Cross Lite ook als exclusief model aanbieden. Het remmen en schakel wordt gedaan met speciaal aangepaste race shifters (of ook wel flippers genoemd).

Hydraulische schijfremmen zorgen voor een goede gedoseerde rem werking en een veilige stop.

Beach racer

De achter- en voorvork hebben voldoende ruimte om een band van 60mm breed te plaatsen. Perfect voor een lekker brede strandband om met lage druk over het strand te rijden.

Door het gebruik van een Beach racer stuur en mooie vederlichte carbon voorvork is de Cross Lite een dijk van een fiets om strandtochten te rijden. Dit wordt helemaal leuk wanneer er is gekozen voor een versnelling systeem gecombineerd met een riemaandrijving. Geen zand en zout die een aanslag doen op het draaiende materiaal. Spoel na de strandrit je Cross Lite met sopje en je bent weer klaar voor de volgende tocht.

Gravel Racer

Door de wendbare geometrie van de Santos CrossLite is het een geweldige fiets om in het weekend te pakken voor een sportieve graveltocht. 

Santos Cross review

Bikepacking

Met zijn stevige en zeer stabiele aluminium frame heeft de Cross Lite een goede basis om sterke Tubus dragers te monteren. Wil je op pad zonder bagagedragers op de fiets? Met de speciale bikepacking tassen ben je klaar om lekker basic er op uit te gaan. Basic kamperen of stiekem gewoon een hotel in, met deze Santos Cross Lite is de rit er naartoe alvast een succes.

Santos Cross Lite winter racer
SantosCross Lite gravel
Santos Cross Lite Travel

Het broertje van de Cross Lite is de 4.29. De basis blijft gelijk alleen hebben ze een verschillend karakter waardoor de 4.29 meer gebruikt wordt als mountainbike. Klik hier voor meer informatie over de 4.29.