's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos E-bike

E-bike systemen Pendix en Neodrives

De E-bike is op straat en het fietspad niet meer weg te denken. Jong of oud, iedereen heeft hem geaccepteerd. Zo langmogelijk zelf blijven trappen is het beste maar heb je iets meer nodig dan zijn daar goede oplossingen voor. Ook om je huidige fiets om te bouwen naar een ondersteunde fiets.

Elke Santos kan omgebouwd worden naar een E-bike.

Santos heeft eigenlijk geen standaard E-bike. Omdat alle modellen als lego blokjes modulair opbouwbaar zijn kun je van elk model een E-bike maken. Dat maakt het interessant. Worden die toppen steeds iets hoger of uw shirt steeds natter dan kan jouw huidige Santos aangepast worden naar elektrisch ondersteunend. Er is keuze uit twee ondersteuningsystemen. Het Neodrives systeem is een achterwielmotor die gecombineerd wordt met een derailleur of Pinion versnellingsysteem. Het Pendix systeem heeft een middenmotor die aan de trapsas geplaatst wordt en te combineren is met een derailleur of Rohloff versnellingsysteem. Beide systemen zijn vanaf nieuw maar ook later te plaatsen. 

Neodrives.

Santos werkt met de nieuwe Neodrives Z20 achterwiel motor, een krachtig exemplaar uit Duitsland. Met deze motor kom je moeiteloos en vooral nagenoeg geruisloos een berg op. 5 ondersteuning standen en een regeneratie modus kunnen gekozen worden. Bij regeneratie wordt er stroom teruggevoerd naar de accu wanneer er bijvoorbeeld naar beneden gereden wordt met de e-bike. De motor past zijn rijgedrag aan op de kracht die gezet wordt door de berijder. Om het omhoog wandelen gemakkelijk te maken heeft het systeem de mogelijkheid van een “mee-loop-hulp”.

De motor heeft een vermogen van 250 Watt en een koppel van 40NM (direct op het achterwiel en dus sterker dan een 40Nm middenmotor), de motor vermeerdeerd jouw ingezette kracht tot wel 300%. Klik hier voor meer informatie over Neodrives.

Pendix.

Het Pendix systeem bestaat uit een motor die direct op de trapas gemonteerd wordt. Dit systeem is dan goed toe te passen bij een derailleur of Rohloff versnellingssysteem. Ook bij andere bestaande fietsen kan met Pendix eenvoudig omgebouwd worden tot een elektrische fiets. Klik hier voor meer informatie over Pendix. Het systeem is robuust en simpel. De hele set bestaat uit een motor, accu en trapas met krachtsensor. Net teveel snoeren en geen display die problemen kan veroorzaken.

Klik hier voor meer achtergrond informatie over elektrischeondersteuning

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index