's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos Race Lite

Santos Race Lite vakantiefietd

Niet het laagste gewicht of de hoogste topsnelheid willen hebben maar juist een robuust en onderhoud vrije fiets die alle weertype en afstanden aan kan. Dat is de Race Lite.

Tegen de echte race toppers wil deze Santos het niet opnemen, hij is ontworpen met een andere gedachte en een iets ander gebruik. De Race Lite is gemaakt voor endurance gebruik het uithoudingsvermogen is belangrijker dan minder gewicht.

Door gebruik te maken van een Rohloff versnellingsnaaf met een Carbon Gates riemaandrijving kan er gewoon 4 seizoenen door gefietst worden met weinig slijtage en onderhoud. De 14 versnellingen zijn netjes ingesloten in de Rohloff versnellingsnaaf en worden door een oliebad gesmeerd. Hierdoor kunnen ze niet ontregeld worden door invloeden van buitenaf zoals regen, pekel of vuil. Wordt er gekozen voor een aandrijfriem dan helpt dat sterk mee aan het verminderen van onderhoud. De aandrijfriem hoeft niet gesmeerd te worden en daardoor blijft er ook geen vuil aanhangen. Wekelijks schoonmaken en smeren is verleden tijd. Tijdens regenachtige- of winterse omstandigheden blijft de werking probleemloos. De Race Lite is voor verschillende doelen prima te gebruiken.

Een superstijf frame

Het frame van de Santos RaceLite is superstijf zodat elke trap "raak" is. Ideaal voor de snelle woon-werk route of het comfortabele racerondje. Comfortabel, want de geometrie van de Race Lite is wat minder sportief dan een "echte" racefiets. 

Sportief

Een heerlijke Santos om mooie toertochten mee te maken over de verharde weg. Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door. De zitbuis staat wat minder stijl en het voorframe is bij het balhoofd iets hoger in vergelijking met een andere racefiets. Dit geeft de Santos Race Lite een comfortabele zit. Wanneer een gebogen stuur te diep zit dan kan er een recht stuur gemonteerd worden. Het comfort is eventueel verder te verhogen door het monteren van bredere buitenbanden. Maar moet hij toch strak en snel blijven dan zorgen smalle racebanden en een wat diepere zit ervoor dat in een peloton geen probleem is. En of de kop overgenomen kan worden… dat ligt aan de renner zelf.

Santos Race Lite vakantiefietd
Santos Race Lite rob's Bikecenter

Snelle commuter

De Race Lite is door de fietsforens een veel gekozen model. Juist omdat hij zowel zomers als in de winter altijd klaar staat en heel weinig onderhoud vraagt. Hij blijft sportief en snel maar afgemonteerd met spatborden, verlichting op naafdynamo en een lichte bagagedrager aan de achterzijde biedt de Race Lite alles om geen excuus meer te hebben om niet op de fiets naar het werk te gaan. Rij de file voorbij en maak van reistijd trainingstijd. 

Randonneur

Niet alleen toer- of forens gebruik maar ook een fietsvakantie behoord tot wat de Race Lite kan. De randonneur spreekt nog steeds tot verbeelding. Dat gevoel wat de Randonneur geeft komt helemaal terug wanneer de Race Lite opgebouwd wordt. Met fietstassen en tent aan de Tubus bagagedrager en een stuurtas voorop kan de reis beginnen en wordt er een mooie fietsvakantie toegevoegd aan in het reisalbum (en als verhaal op verjaardagen).

En wanneer er een mix gemaakt wordt van bovengenoemde uitvoeringen dan is dat voor Santos geen probleem. Een Santos wordt zoals jij hem wil hebben.