's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos Travelmaster 2.9

Santos Travelmaster 2.9

Travelmaster 2.9 voor het ruige fietswerk

Het nieuwste maar ook meest robuuste model uit de Santos Travelmaster serie. De Travelmaster 2.9 is een mix van de andere Travelmaster en is bij uitstek een Santos die uitnodigt om de wereld te verkennen. Hij heeft de degelijkheid en robuustheid van de Travelmaster 2.6 en het gemak en comfort van de Travelmaster 2.8. Naast deze eigenschappen kan de Travelmaster 2.9 ook sportief afgemonteerd worden waardoor het een echte terrein fiets wordt.

Dat de Travelmaster 2.9 als bijnaam ‘Dromedaris’ heeft komt door het frame met zijn karakteristieke bult in de bovenbuis. Niet alleen de uitstraling van een Dromedaris maar hij is ook een Dromedaris. Het frame staat aan de voorkant (waar de lagering van de voorvork in het frame zit) bij het balhoofd hoger dan bij de 2.6 of 2.9 hierdoor is het mogelijk om een verende voorvork te monteren wandoor de Travelmaster 2.9 bijvoorbeeld sportief als mountainbike gebruikt kan worden. Of wanneer u meer comfort wilt tijdens het rijden. Door de knik in de buis blijft er voldoende ruimte over om een 2 liter fles in de bidonhouder op de schuine onderbuis te steken. Ook aan de onderzijde van deze buis en aan de zadelbuis is er voldoende ruimte om een 2 liter fles te plaatsen. Met een voorraad van 6 liter water aan de fiets kan een woestijn kan geen excuus zijn om niet te blijven fietsen. Echt een Dromedaris.

Robuust en inzetbaar op elk terrein dat moet de Travelmaster 2.9 zijn. Moeiteloos rolt deze Santos over een verhard fietspad van een Nederlandse LF route, een gravelpad door de Pyreneeën of over grove rotsachtige paden in Argentinië. Trammelant aan het versnellingssysteem wilt u dan niet hebben maar gewoon trappen naar de eindbestemming. Er kan niet voor niets gekozen worden voor een Rohloff of Pinion versnellingssysteem. Een inwendige versnelling met mooie  oplopende stappen wat een goede bescherming geeft tegen vuil of andere invloeden van buitenaf. Wanneer er voor een Carbon Gates riemaandrijving gekozen wordt in plaats van een ketting dan wordt het onderhoud tot het minimum beperkt en blijft er meer tijd over om van het fietsen te genieten.

De mix van de Travelmaster 2.6 en de 2.8 is goed zichtbaar in de wielen en gebruikte banden. De 29” heeft een 28” velg en door de gemonteerde buitenbanden met dezelfde breedte als een 26” band krijgen we een wiel met een totale diameter van een 29”. Het grote wiel rolt makkelijker over oneffenheden heen en legt meer afstand af per omwenteling in vergelijking met een 26”. Doordat er een bredere band dan bij de 2.8 gemonteerd kan worden krijgt de fiets comfort door demping uit de band en wanneer het een buitenband met een grof of mountainbike profiel is dan is een losse of drassige ondergrond ook geen probleem.

 Heb je een extra duwtje in de rug nodig dan kan bij de Travelmaster 2.9 in de Pinion uitvoering ook gekozen worden om een Go Swiss drive elektrische aandrijving te monteren of juist later wanneer het nodig is. Zo wordt uw Santos een echte E-bike.

Al een beetje een idee hoe uw Travelmaster 2.9 moet worden of wilt u verder geïnformeerd worden over alle mogelijkheden wat voor u het beste is? Neem dan contact met één van onze adviseurs op om samen alle opties langs te lopen. 

Verende voorvork

Santos Travelmaster 2.9 verende voorvork schijfrem

De Travelmaster 2.9 uitgevoerd voor het ruige werk. Verende voorvork, noppenbanden en schijfremmen. Gewoon met bagagedrager.

Vaste voorvork

Santos Travelmaster 2.9 vaste voorvork close

De Travelmaster 2.9 uitgevoerd voor het rustige werk. Vaste voorvork, normale banden, velgremmen, SON verlichting en spatborden. Natuurlijk met bagagedrager.

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index