's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos Travelmaster 3 +

Travelmaster 3 + een fiets met een duidelijke plus

Deze Santos is gemaakt om voor verschillenden doelen te gebruiken. De Travelmaster 3+ is een aparte Santos uit de ‘Travel’ serie. Hij kan net als de Travelmaster afgemonteerd worden met 28 inch wielen en een sportieve band met een breedte van 42 mm. Deze combinatie weet zijn weg prima te vinden op verharde- of gravel wegen.

Omdat deze Santos niet alleen gemaakt is voor braaf woon- werkverkeer kan hij gemakkelijk omgebouwd worden naar een echte vakantiefiets die met plezier naar de Noordkaap stuurt of over de rotsachtige bodem van de woestijn in Marokko hobbelt. Het frame is er op voorbereid dat ook 27,5 inch Santos XL vakantiewielen in passen. Door de combinatie van een 27,5 inch wiel en het Travelmaster 3+ frame kan een band met een breedte van maximaal 70 mm gemonteerd worden.

Deze brede band geeft meer grip en comfort. De brede velgen van de XL vakantiewielen maken het wiel extra sterk en zeer geschikt voor ruig terrein. Door slim na te denken kunnen er  2 wielmaten geplaatst worden. Maar door het toepassen van verschillende bandbreedte blijft de diameter gelijk. Dat maakt deze Santos Travelmaster 3+ tot dé ideale fiets om in elk terrein te gebruiken.

vergelijk
Magura hs33 Santos
Santos Travelmaster 3 vakantiefiets

Bij het veranderen naar een andere wielmaat veranderd ook de hoogte van het remvlak bij een velgrem. Bij het 28 inch wiel moet de velgrem hoger gemonteerd worden dan bij het 27,5 inch wiel. Dit wordt opgevangen door de unieke dubbele remnokken op het frame. De velgrem kan zo altijd op de exacte hoogte gemonteerd worden.

Maar hoe zit het met de wielen?
Wanneer de Travelmaster 3+ de meeste weken van het jaar als woon-werkfiets en toertochten gebruikt wordt dan is het logische om de fiets met de 28 inch wielen te leveren.

Een compleet Santos XL vakantiewiel set hoeft u niet aan te schaffen. Deze kan tegen schappelijk tarief bij ons gehuurd worden. Wij monteren de wielen en passen de remmen voor u aan en na de vakantie worden uw wielen en spatborden weer terug geplaatst.

Santos Travelmaster 3+ Rohloff
Santos Travelmaster 3+

Net als de andere fietsen van Santos wordt ook deze nieuwe Travelmaster 3+ helemaal naar wens samengesteld.

De aandrijving van deze fiets kan bestaan uit een derailleursysteem met 3x10 versnellingen. Dit is goed te gebruiken wanneer u de fiets meest recreatief gebruikt met mooi weer. Wordt de Travelmaster 3+ gebruikt om dagelijks mee  naar het werk te fietsen dan kunt u er zeker van zijn dat de Travelmaster 3+ ook veel viezigheid tegen komt door regen, zand en pekel. Een derailleursysteem zal dan meer onderhoud nodig hebben en de slijtage wordt hoger. Wilt u weinig tijd aan onderhoud en snelle slijtage voorkomen dan is eenRohloff of Pinion versnellingssysteem gecombineerd met een riemaandrijving een interessante optie voor u.

Beide systemen hebben een afgesloten inwendig versnellingssysteem wat negatieve invloeden van buitenaf uitsluit. De Carbon Gates aandrijfriem hoeft niet gesmeerd te worden (vuil blijft er niet aan plakken) en gaat vele malen langer mee dan een ketting.

De cantilever remnokken op het frame kunnen gebruikt worden om normale kabelbediende V-brake of om een hydraulisch bediende Magura HS33 remsysteem te monteren.

Maar wanneer u geen velgrem wilt dan is een hydraulische bediende schijfrem van Hope met dubbele zuigers en een extra dikke schijf de andere optie.

Het voordeel van een hydraulisch bediende rem is dat het een afgesloten systeem is. Zand of vuil heeft geen kans op de werking van het systeem. Bij een kabelbediend remsysteem is dit echter wel het geval. Door zand of vuil gaat de bediening van de rem zwaarder en zal op termijn de kabel vervangen moeten worden. Door het verplaatsen van de olie tijdens het remmen heeft de rem een lichte bediening nodig maar is de remkracht hoog.

Ziet u het al voor u…. 49 weken in het jaar smalle banden, spatborden en een achterbagagedrager. Tussendoor 3 weken op fietsvakantie met lekkere brede banden, voordrager gemonteerd en alle tassen erop.

Nog avontuurlijker..? Maak er een bike-packer van! Dragers eraf, spatborden eraf en stoere dikke noppenband erop. Hang de bike-packing tassen er maar aan en volg het avontuur! De Travelmaster 3+ kan ook in de E-bike uitvoering gekozen worden. Denk gelijk na over de kleur, want ook dat is niet standaard bij Santos, die kiest u natuurlijk zelf uit.

Santos Travelmaster 3 pinion

Normaal frame

De Travelmaster 3 + met het normaal frame wordt in de maat 53 cm t/m 70 cm geleverd.

Santos Travelmaster 3 rohloff

Verlaagde bovenbuis

De Travelmaster 3 + met normaal frame heeft in de twee laagste maten 45 cm en 48 cm een verlaagde bovenbuis  om pijnloos af te stappen.

Santos Travelmaster 3+ mixte damesfiets

Mixte frame

De Travelmaster 3 + met een mixte frame heeft een lage instap. Leverbaar in de maten 45 cm t/m 61 cm.

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index