's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Santos E-bike

E-bike systemen Pendix en Neodrives

De E-bike is een snel opkomende klasse. E-bike staat voor een elektrisch ondersteunde fiets, gooi daar een beetje engels doorheen en je hebt de E-bike.

Elke Santos kan omgebouwd worden naar een E-bike.

Santos heeft eigenlijk geen standaard E-bike. Omdat alle modellen modulair opbouwbaar zijn als lego blokjes kun je van elk model wel een E-bike maken. En dat maakt het nu net leuk. Want.... worden die toppen steeds iets hoger of uw shirt steeds natter van het zweet dan kan je na aanschaf jouw Santos zo aanpassen dat hij elektrisch ondersteunend is. Er is keuze uit twee ondersteuningsystemen. Het Neodrives systeem is een achterwielmotor die gecombineerd wordt met een derailleur of Pinion versnellingsysteem. Het Pendix systeem heeft een middenmotor die aan de trapsas geplaatst wordt en te combineren is met een derailleur of Rohloff versnellingsysteem. Het inbouwen van beide systemen kan zowel vanaf aanschaf als later gedaan worden. 

Neodrives.

Santos werkt met de nieuwe Z20 Neodrives achterwiel motor, een krachtig exemplaar uit Duitsland. Met deze motor kom je moeiteloos en vooral nagenoeg geruisloos een berg op.Er is keuze uit 5 ondersteuning standen en een regeneratie modus. Hierdoor wordt er stroom teruggevoerd naar de accu wanneer er bijvoorbeeld naar beneden gereden wordt met de e-bike. De motor past zijn rijgedrag aan op de kracht die gezet wordt door de berijder. Om het omhoog wandelen gemakkelijk te maken heeft het systeem de mogelijkheid van een “mee-loop-hulp”.

De motor heeft een vermogen van 250 Watt en een koppel van 40NM (direct op het achterwiel en dus sterker dan een 40Nm middenmotor), de motor vermeerdeerd jouw ingezette kracht tot wel 300%. Klik hier voor meer informatie over Neodrives.

Pendix.

Het Pendix systeem bestaat uit een motor die direct op de trapas gemonteerd wordt. Dit systeem is dan goed toetepassen bij een deraileur of Rohloff versnellingsysteem. Ook bij andere bestaande fietsen kan met Pendix eenvoudig omgebouwd worden tot een elektrische fiets. Klik hier voor meer informatie over Pendix.

Klik hier voor meer achtergrond informatie over elektrischeondersteuning

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index