's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

De lease fiets

" Heerlijk, het gevoel dat ik mij nergens druk over hoef te maken, zowel op weg naar mijn werk als op mijn jaarlijkse  fietsvakantie"

Lease voordelig bij Rob's Bikecenter
Rob's Bikecenter Santos dealer voor advies, zithouding en testen.

Santos of Idworx als lease fiets

Het Rob’s Bikecenter FietsLeasePlan maakt het wel heel aantrekkelijk voor u. Afhankelijk van de afstand tot uw werk rijdt u bijna voor niets op een écht goede Santos of Idworx.

Maak gebruik van ons lease aanbod. U heeft de keuze uit een looptijd van 3 of 5 jaar. Een andere optie is om onderhoud en accessoires ook in het maandelijks leasebedrag mee te nemen.

Onderhoudsplan

Geen verrassingen bij reparaties? Bij het onderhoudsplan betaald u een vast bedrag per maand, hiervoor is al het onderhoud en slijtage van de fiets inbegrepen. 

  • onderhoudsbeurten
  • nieuwe banden
  • tandwielslijtage
  • remblokken
  • diverse kleine delen

 *zadel en handvatten uitgesloten

Santos Travel Lite Rob's Bikecenter

 Lease

Bij deze optie betaald u voor het gebruik van de fiets. U kiest een nieuwe fiets uit en betaald een vast bedrag per maand. 

Bevalt het u? Na 3 jaar kunt u weer nieuwe fiets uitzoeken. De fiets blijft eigendom van Rob’s Bikecenter.

Of kies ervoor om de fiets zeer aantrekkelijk over te kopen, u heeft dan de eerste keuze!

Het leaseplan is ook te combineren met een fietsregeling van uw werk of de reiskostenvergoeding.

Betalingsmogelijkheden:
Wanneer u een echte fiets van de zaak wilt rijden zijn er 2 mogelijkheden:
De werkkostenregeling en de reiskostenvergoeding.

 De Werkkostenregeling:
Vanaf 1 januari 2015 valt de “fiets van de zaak” onder de werkkostenregeling (WKR).
Deze regeling biedt de werkgever de ruimte om een gedeelte van de aanschafprijs te verrekenen met het brutoloon.
In deze regeling kunnen producten zoals een computer, een kerstpakket, sportschoolkosten, andere vergoedingen, maar ook de fiets worden opgenomen. De belastingvrije vergoeding is een vast percentage van het totale bruto loon bij de werkgever. Toch heeft de werkgever nog voldoende ruimte om aan de werknemer een aantrekkelijke fietsregeling te bieden.
Aan een werknemer die geen reiskostenvergoeding ontvangt kan de werkgever een renteloze lening verstrekken ter hoogte van de reiskostenvergoeding (standaard circa € 0,20 per kilometer).
Deze lening kan jaarlijks worden afgelost met het bedrag ter hoogte van de reiskostenvergoeding.
Nu kan de fiets betaald worden met een gedeelte uit de WKR gelden en het bedrag van de renteloze lening.
Rob’s Bikecenter biedt u de mogelijkheid om een custom-build Santos aan te schaffen, waarbij de betaling door middel van de reiskostenvergoeding verrekend wordt. U betaald dus niets of slechts een klein bedrag bij de aanschaf van een nieuwe fiets.

 Bijvoorbeeld:
U woont op een afstand van 13 kilometer van uw werk en u ontvangt géén reiskostenvergoeding.
U kiest voor een lease periode van 3 jaar.
Als  werknemer mag u een onbelaste reiskostenvergoeding ontvangen van € 1057,16 per jaar
(214 werkdagen x 26 kilometer x € 0,19 reiskostenvergoeding). Het bedrag van € 1057,16 wordt als renteloze lening verstrekt, die jaarlijks wordt afgelost door de werkgever met de nog niet verstrekte reiskostenvergoeding.
U heeft een fiets uitgekozen met een aanschafprijs (incl. leasekosten) van € 4500,-.
Het bedrag van € 4500,- mag verrekend worden met de reiskostenvergoeding van € 1057,16 per jaar waar u recht op heeft, maar niet uitbetaald krijgt. Het restant van € 442,80 (aanschaf fiets – 3x 1057,16 verdeeld over 3 jaar) kan uit het budget van de WKR gelden of een deel hiervan betaald worden.

 De Reiskostenvergoeding;
U ontvangt reiskostenvergoeding van uw werkgever en kunt dit bedrag inzetten als maandelijkse betaling van uw fiets. Er is geen wettelijke regel voor, maar soms worden er onder de 10 kilometer afstand geen reiskosten vergoed. Dit is een afspraak tussen u en uw werkgever.

 Bijvoorbeeld:
U woont op een afstand van 18 kilometer van uw werk en u krijgt € 0,20 per kilometer aan reiskostenvergoeding. U ontvangt dan € 128,40 per maand ( 214 werkdagen x 36 kilometer x € 0,20 reiskostenvergoeding : 12 maanden) aan reiskostenvergoeding. Dit bedrag kunt u inzetten als betaling wanneer u kiest voor een leaseperiode van 3 jaar.

Wat zijn de lasten?
De lasten zijn afhankelijk van de gekozen fiets (aanschafbedrag) en gebruik van het onderhoudsplan of niet. Wanneer we uitgaan van een aanschafbedrag van € 4500,- ; een bedrag waarvoor je een behoorlijk nette Santos kunt aanschaffen met Rohloffnaaf. In dit voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 3 jaar zonder onderhoudsplan of extra accessoires (deze kunt u ook buiten de lease om betalen). We komen uit op een bedrag van ongeveer € 135,- per maand. Na de periode van 3 jaar kunt u de fiets zeer aantrekkelijk overnemen voor slechts € 675,- !  U heeft dan nog steeds 2 jaar lang garantie dankzij onze 5 jaar garantie! 

In bovenstaand voorbeeld kost het u dus slechts zo'n 7 euro per maand. 

Het is ook mogelijk om een "fiets van de zaak" te rijden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Houdt u wel rekening met de 7% bijtelling.

Kijk hier voor een vergelijking tussen de "fiets van de zaak" en onze eigen aantrekkelijke lease constructie.

Ons gecertificeerd personeel besteed de beste zorg aan uw fiets

Voordelen van Rob's Bikecenter

Rob’s Bikecenter is dé Santos specialist sinds 2002. U kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring met de meest geavanceerde fietstechnieken die er zijn. Als dealer van Santos, is Rob's Bikecenter de enige die 5 jaar garantie biedt met een eigen haal- en brengservice door heel Nederland én België.
Wanneer u bij Rob’s Bikecenter een fiets aanschaft bent u verzekerd van een goede fietshouding door middel van een professionele fietsmeting met camera.
Rob’s Bikecenter staat voor service en kwaliteit.