's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Fiets van de zaak B2B

"De nieuwe fiets van de zaak regeling, is dat interessant of zijn er nog betere opties?"

Lease voordelig bij Rob's Bikecenter
Rob's Bikecenter Santos dealer voor advies, zithouding en testen.

Gezonde fitte medewerkers gezocht?

Het is een dooddoender te melden dat een medewerker die meer beweegt een meer efficiente medewerker is die minder ziekte uitval zal hebben. In het echt klopt dit trouwens ook. Buiten dat het gezond voor het lichaam is, is het ook gezond voor het mentale deel. Lekker het hoofd leegfietsen is een bekende uitspraak onder fietsers.

We staan u graag bij in het voorlichten van de mogelijkheden die er zijn om een medewerker van u op de fiets te krijgen en te houden. Wij bieden een eigen aantrekkelijke lease constructie aan waarbij de medewerker zorgeloos kan blijven fietsen. In dit pakket zit standaard een verzekering, maar ook compleet onderhoud kan erbij inbegrepen worden. Speciaal voor de zakelijke markt bieden wij ons onderhoudsplan aan; voor een vast bedrag per maand is al het onderhoud gedekt.

Naast het financiële zijn de aftersale en een goed advies ook een belangrijk punten. Voorafgaand  aan de aanschaf geven we uw medewerker een passend advies en een fietsmeting zodat hij optimaal op de fiets zit.

Of u een fiets ter beschikking stelt bij een "fiets van de zaak" of kiest voor een leasefiets uw medewerker heeft altijd 5 jaar garantie zodat er zorgeloos gebruik gemaakt kan worden van de fiets.  Daarnaast hebben wij onze eigen haal- en brengservice. Wij geloven niet in onderhoud op straat in een bus, de fiets wordt opgehaald, onderhouden in onze goed uitgeruste werkplaats en weer terug gebracht. Dit kan vaak allemaal op dezelfde dag. Eventueel stellen we een leenfiets ter beschikking.  

Kwaliteit

Het geheel van eigenschappen en kenmerken van een product of dienst dat van belang is voor het voldoen aan vastgestelde of vanzelfsprekende behoeften.

Wij houden het eenvoudig op "vanzelfsprekend". 

Maakt de nieuwe fiets van de zaak regeling het aantrekkelijker om een fiets via het werk aan te schaffen?

De nieuwe ‘fiets van de zaak” is per 1 januari 2020 ingegaan. Met deze regeling zou het gebruik van een fiets van de zaak weer aantrekkelijk moeten worden. De regelgeving is versimpeld en de voorwaarde zijn aangepast waardoor voor privégebruik geen ingewikkelde berekeningen meer nodig zijn. Gaat deze regeling er inderdaad voor zorgen dat meer werknemers een nieuwe fiets aanschaffen én is deze regeling wel aantrekkelijk voor de werknemer ?

Bij de nieuwe regeling wordt voor het gebruik van de fiets een bijtelling gerekend van 7% per jaar. Een makkelijke regeling zoals ook bij de auto gedaan wordt. De fiets wordt door de werkgever beschikbaar gesteld en de werknemer betaalt de bijtelling wat neer komt op een paar euro per maand. Deze bijtelling blijft zolang de werknemer de fiets gebruikt en bij de werkgever in dienst is. Ook iemand die al een “auto van de zaak” heeft kan ook gebruik maken van een “fiets van de zaak”. Er zijn geen regels voor het type of prijs van de fiets. Alles kan gekozen worden zolang het maar een fiets is.

Voor zover klinkt het makkelijk en aantrekkelijk. Weinig regels en voorwaarde maar is het ook interessant? Deze vraag hebben wij wat verder uitgediept en verschillende berekeningen tegenover elkaar afgewogen. Wel hebben wij de meeste gebruikelijke en interessante keuzes afgewogen voor het aanschaffen van een Santos of Idworx en daarmee rekening gehouden dat het om een duurdere fiets gaat die veel kilometers naar het werk mee gaat en daarnaast ook intensief privé gebruikt wordt om te toeren en fietsvakanties te maken. Hierdoor zijn een aantal keuzes die een werkgever kan maken voor het vergoeden van een fiets al niet zo interessant meer zoals het wegschrijven in de werkkosten regeling vanwege de geringe financiële ruimte en andere vergoedingen die hiermee gedaan worden.

We gaan uit van Simon Antos. Hij heeft een jaarsalaris van € 35.000. Simon schaft een goede en functioneel opgebouwde Santos Travel Lite aan met een totale aankoopwaarde van € 5.000. In berekening 1 krijgt Simon een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer berekend over 15 kilometer totaal (heen en weer) per dag en in berekening 2 rekenen we een vergoeding over 20 kilometer totaal (heen en weer) per dag. Simon heeft een fulltimebaan en 25 vakantiedagen waardoor er 236 werkbare dagen overblijven. Voor de verzekering woont Simon in een regio 1 gemeente.

Let op: dit is slechts een voorbeeld. Afstanden, reiskostenvergoedingen en aantal werkdagen kunnen afwijken.

We maken een berekening volgens de “fiets van de zaak” regeling en de lease constructie die wij zelf aanbieden. De reiskostenvergoeding wordt gebruikt als deel van de lease betaling. Hierdoor is het maandbedrag wat overblijft laag.

Lees hier meer over onze eigen aantrekkelijke lease constructie. 

Conclusie

Een “fiets van de zaak” kan voordelig zijn wanneer er weinig kilometers afgelegd worden. De kans bestaat wel dat een werkgever geen reiskosten vergoed bij korte afstand en ook niet zal willen investeren in een “Fiets van de zaak” regeling. Wort de reisafstand groter en een werkgever ontvangt een reiskostenvergoeding dan wordt het juist interessanter om zelf een leaseplan aan te gaan en de reiskostenvergoeding te besteden aan het leasebedrag.

Goed om te weten is dat de reiskostenvergoeding vervalt wanneer er een “fiets van de zaak” regeling wordt aangegaan. Deze regeling mag wel naast een “auto van de zaak” regeling gebruikt worden.

Santos lease rotterdam fiets