's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Fiets techniek... Hoe zit het precies?

Alles wat ons bezig houdt. Van techniek tot gedachte

BLOG: Meer fietsforenzen

Verschillende rapporten geven aan dat het gebruik van de fiets voor woon- werkverkeer zal blijven stijgen.  Wat verwachten wij daar van?

Lees verder
Neodrives Z20 krachtige achterwiel motor zoals door Santos in de fietsen wordt toegepast

Elektrische systemen

Welke elektrische ondersteuing kan gekozen worden bij een Santos en kan later mijn Santos ook nog omgebouwd worden naar een elektrisch ondersteunde fiets?

lees verder
Abus helm na ongeval

Blog: Kop zorgen

Een helm op tijdens het fietsen. Handig of niet, het is in ieder geval veilig. Bij veel fiets ongevallen had een helm grote problemen kunnen voorkomen.

lees verder
Oso Velo-X telefoonhouder op de fiets

Fietsend opladen

Fietsen met smartphone aansluiting. De één moet er niets van hebben en de ander kan haast niet zonder. Er is heel veel mogelijk zoals via een app navigeren of om je ritgegevens op te slaan en later terug te zien.

lees verder
Busch muller koplamp verschil

Hoe fel schijnt mijn koplamp?

De techniek bij verlichting is de laatste jaren sterk veranderd maar niet alleen de techniek ook de aanduiding van lichtsterkte veranderde. Dit geeft nog wel eens verwarring wanneer er een (kop)lamp wordt aangeschaft. In dit artikel geven wij uitleg over de veranderingen en wordt uitgelegd wat van een koplamp verwacht kan worden.

Hoe fel schijnt mijn koplamp?
Santos met Schwalbe allmotion

Brede of smalle banden?

Je fiets maakt op 2 punten contact met de grond en dit bepaalt veel over het rijgedrag en comfort tijdens het fietsen. Een discussie die veel gevoerd wordt gaat over de breedte van de buitenband. Wat is het beste en wat rijdt het lekkerst? Lees meer in het artikel:

Brede of smalle fietsbanden
Rohloff naaf onderdelen

Welk versnelling systeem?

Er zijn een aantal verschillende versnelling systemen met ook allemaal hun eigenschappen. Daarnaast is het de bedoeling dat er met deze systemen veel kilometers wordt gereden. Maar... bewegende delen zij slijtage onderhevig. Hoe lang kan er met welk systeem gereden worden en wat zijn de kosten op langer termijn. Deze en nog meer vragen komen voor in het artikel: 

Welk Versnelling systeem
Pinion bij Rob's Bikecenter

Pinion 18, 12 of 9 versnellingsbak

De Pinion is een betrekkelijke nieuwkomer in de fietsenmarkt maar inmiddels heeft hij wel zijn bekendheid gemaakt. Het versnellingssysteem zit op de plaats van de trapas en heeft daarom een aantal voordelen. De Pinion is leverbaar in verschillende uitvoeringen. 

Lees alles over Pinion
Hoe werkt een Rohloff naaf. Op deze pagina gevenleggen wij het graag uit

Rohloff 14 speedhub

Een Rohloff versnellingsnaaf is een veel gebruikt product bij vakantiefietsers of fietsforenzen die veel kilometers maken. Het systeem zit mooi afgesloten in de versnellingsnaaf. Hoe ziet hij er eigenlijk van binnen uit en wat gebeurd er allemaal.

Lees alles over Rohloff
Santos belt drive riem

Riem beter dan een ketting?

Een ketting is de meest bekende aandrijving bij de fiets maar er zijn nog meer aandrijf systemen.
Op veel fietsen die bij ons aangeschaft worden is er gekozen voor een riemaandrijving.
In dit artikel willen wij meer vertellen over een riemaandrijving.

Alles over riemaandrijving