's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

De coronapandemie zorgt voor meer fietsforenzen

In de tweewieler-branche zorgt de coronapandemie ook voor aanpassingen en veranderingen. Wat blijft en welke ontwikkelingen kunnen we verwachten. Verschillende rapporten geven aan dat het gebruik van de fiets voor woon- werkverkeer zal blijven stijgen.

Travelmaster 3+ wordt gebruikt voor fietsvakanties, fietsforenzen, toertochten en ve.........

Meer fietsforenzen

Onlangs lazen wij een rapport waarin werd aangegeven dat de populariteit van het fietsen versterkt wordt door de coronapandemie. Van de iets meer dan duizend ondervraagde personen geeft 51% aan op de fiets naar het werk te willen. De motivatie hiervoor is op de eerste plaats vitaliteit, gevolgd door spits mijden, kosten besparen en duurzaamheid.

Als grootste barrière wordt door 85%, van de ondervraagden die meer willen gaan fietsen, de afstand naar het werk genoemd. Van deze mensen woont driekwart binnen 20 km afstand van het werk vandaan.  Daarnaast is ook gevraagd naar het excuus om niet op de fiets te gaan. Hierbij geeft de meerderheid aan dat bezweet op het werk aankomen een rol speelt en een kleiner gedeelte heeft meer last van de regen.

De werkgever kan een belangrijke rol spelen om het ‘fietsen naar je werk’ een extra zetje te geven. Als goede stimulering wordt door de ondervraagden het aanbieden van een e-bike of fiets van de zaak via een fietsplan of lease-systeem genoemd, gevolgd door kilometervergoeding, een beloningssysteem of goede omkleed- en/of douchegelegenheid. De werkgever krijgt hiermee een gezonde en vitale werknemer terug en dat levert weer meer op voor het bedrijf.

Rob’s Bikecenter houdt zich al langer bezig met een eigen operationele lease systeem. Dit hebben wij opgezet om een duurdere, maar kwalitatief hoogwaardige fiets zoals een Santos of Idworx bereikbaar te maken voor meer mensen. Met een goede kilometervergoeding of fietsregeling kan een werknemer voor een paar tientjes per maand onbezorgd op een fiets rijden die lang meegaat, heel duurzaam is en tegen alle weertype kan.

Wil jij ook meer naar je werk fietsen, maar zoek je naar de juiste fiets en regeling? Dan ben je bij ons welkom voor een passend advies over de fiets en welke financiële mogelijkheden er zijn. Is er een mooie fiets is uitgekozen dan voeren wij een zithoudingmeting uit en maken een testfiets op maat klaar voor het proefrijden. Dat proefrijeden is echt proefrijden. Geen kort ritje maar gewoon een paar keer naar je werk heen en weer. Maak een afspraak met Rob of Erik en met een lekker kopje koffie erbij spreken wij verder.