's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Goede fietshouding

Wanneer er veel kilometers op de fiets worden gereden zal iedereen het belang van een goede fietshouding wel begrijpen. Pijn in je kont, een zere nek of tintelende vingers kan veel fietsplezier wegnemen. Daarom voeren wij tijdens het adviesgesprek voor een nieuwe Santos altijd een fietshouding meting uit. Hierbij wordt gekeken naar de zadelhoogte, terugstand van het zadel, stuurhoogte, afstand tussen het stuur en zadel, type stuurbocht etc.  Met deze meetgegevens en de juiste materialen bouwen wij een testfiets op waarmee een lange testrit gereden kan worden. Tijdens het testrijden kan ervaren worden of de fietshouding ook bij jou past. Bij de meeste klanten is deze fietshouding direct goed en pijntjes die bij de huidige fiets ervaren werden zijn verdwenen. Klinkt toch heel goed? 

Omdat dit niet voor iedereen geldt blijven wij ons verdiepen in een goede fietshouding. 

Afgelopen najaar is Rob op cursus geweest om onze fysieke fietsmeting verder te optimaliseren. Wij gebruiken al een programma waarmee wij met filmbeelden de juiste zadel en stuur positie kunnen bepalen. Voor ongeveer 85% van onze klanten is dit voldoende om probleem vrij te kunnen fietsen. Voor de resterende 15% gaan wij ervan uit dat zij met wat extra aandacht ook probleem vrij moeten kunnen fietsen.

Wat is bij deze groep die iets extra aandacht nodig heeft vaak het probleem. 

Voornamelijk gaat het dan om zadel problemen. Drukpunten die veel last geven, een geschuurde huid, slapende delen maar ook pijn in de knieën, enkels of voeten komen voor. Op deze punten hebben wij onze kennis en kunde verhoogd. Onlangs hebben wij een zadeldrukpunt mat aangeschaft. Deze mat, of beter gezegd zadelhoes met draadloze verbinding, wordt bij de pasfiets op het zadel gelegd. Wanneer een persoon hierop gaat zitten en fietst worden de drukpunten via een computerprogramma zichtbaar. We kunnen dan de locatie en de hoeveelheid druk van de drukpunten zien. Deze gegevens geven een duidelijk beeld over wat er veranderd moet worden. Dat zou de afstelling, kanteling van het zadel kunnen zijn of mogelijk een ander type zadel. In sommige gevallen kan de oplossing ook gevonden worden in een ander stuur of stuurafstand.

Voet drukmeting voor een goede fietshouding
Een goede fietshouding door te metem
drukpunten worden zichtbaar met een zadel drukmeting

Het kan ook gebeuren dat iemand goed op zijn zadel zit maar toch last krijgt van het zitvlak of de knieën. Dit kan ontstaan doordat de voet door scheefstand niet goed op het pedaal staat en ook een slechte druk verdeling onder de voetzool zorgt voor onrust tijdens het fietsen. De cursus die hiervoor gevolgd is heeft duidelijk gemaakt hoe wij zit- en knieproblemen kunnen aanpakken door de voet beter te ondersteunen door middel van een aangepaste zool of aanpassingen van de eigen zool.

Wij vinden het leuk om met deze kennis meer mensen een goede fietshouding aan te meten.

Heb jij al een goede fiets, maar laat de zithouding nog te wensen over? Maak dan in het winterseizoen een afspraak zodat wij naar jouw fietshouding kunnen aanpassen. Een losse fietsmeting kost € 90,00 een zadelmeting € 120,-. De kosten voor het aanpassen van de fiets is afhankelijk van wat er vervangen moet worden.

De fietshouding meting tijdens het adviesgesprek voor een nieuwe Santos wordt gratis uitgevoerd.

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index