's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Lange testrit op de Santos Travelmaster 3 plus

Santos Travelmaster 3+ testrit

Een nieuwe fiets vraagt om een uitdaging waarbij hij eens flink getest wordt. Dat had Erik ook toen hij zijn Santos 4.29 verwisselde voor een Santos Travelmaster 3+. Al snel kwam het idee om op één dag een tocht te rijden waarbij de 200 km aangetikt wordt. Leon werd ook enthousiast en wilde wel meedoen maar dan moest het wel een tocht worden waar je direct WAUW tegen zegt. Google gaf al snel hulp. De afstand van Maasland naar Antwerpen bleek volgens Google 105 km enkele reis te zijn. Dat zou hem worden… nu alleen nog een mooie dag prikken.

Op 15 april om 8:00 uur was het zo ver. Erik op zijn nieuwe Travelmaster 3+ in de randonneur uitvoering en Leon op een op maat gestelde Travelmaster 3+ testfiets met een recht stuur en lange bar-ends. Eigenlijk was het simpel, zuid aanhouden, in Antwerpen omkeren, noord aanhouden en zorgen om rond 18:00 uur weer terug te zijn voor het eten.

Het weer was heel gunstig, in de ochtend nog vrij fris en een matig windje op de linkerschouder maar wel met een lekker zonnetje en in de middag hadden we het windje met kracht 3 iets schuin vanachter.

De opbouw van beide Travelmaster 3+ is zoals deze het meest gekozen wordt. Gewoon met bagagedragers, 60 mm brede banden en spatborden. In dit geval met schijfremmen en natuurlijk met een Rohloff versnellingsnaaf. Wij waren benieuwd… 200 km op de racefiets is haalbaar maar hoe zouden deze volledig opgebouwde Travelmasters het doen.

De route was simpel en behoorlijk recht. Van Maasland naar de Beneluxtunnel en via het pontje bij Hekelingen rechtdoor over de Haringvlietbrug richting Roosendaal, bij Essen de grens over en door het Kalmthoutse bos naar Antwerpen. Onderweg hebben we alleen de nodige stops gemaakt om wat eten uit het tasje onder de snelbinders te halen en om de handschoenen erin te doen. Afwisselend kop over kop waren we netjes rond 13:00 uur bij het “hand werpen” beeld op het plein in Antwerpen. Na een beetje rusten, eten, drinken, een telefoontje door Erik en het testen van de 3+ door Leon op een mooie trap hebben we de Santos omgedraaid en zijn we begonnen een de terugweg.

De snelheidsmeter hebben wij steeds in de gaten gehouden. Om 18:00 uur thuis zijn behoorde, door onze hoge snelheid van rond de 30 km/u nog steeds tot de mogelijkheid maar dan moest er niet langzamer gefietst gaan worden. Eigenlijk ging het makkelijk, zelfs zo makkelijk dat Leon met een Wheelie Nederland in fietste. Vanaf Roosendaal werd het wat pittiger voor Erik en hij moest goed in het wiel van Leon gaan zitten. Helaas werd dat vanaf Numansdorp een flink elastiek doordat de energievoorraad leeg was. Gelukkig niet veel later reden we Beneluxtunnel weer in en met de laatste kilometers konden wij om 18:15 aanschuiven voor het eten.

Het was een heerlijke tocht met uiteindelijk 208 kilometer en een gemiddelde snelheid van 25,1 km/u. Dat valt helemaal niet tegen van deze normaal opgebouwde fietsen zonder naar het gewicht te kijken en met dikke banden. Wij hebben eigenlijk geen minpunten kunnen voelen. De Travlemaster 3+ kan comfortabel afgemonteerd worden zoals jij hem hebben wilt. Doordat het meer een toerfiets is met een hoge voorkant en wat luie hoek is de wielbasis langer en dat merk je bij scherpe bochten dan regaeert hij wat trager maar rechtdoor gaat hij als een speer. Veel anders kunnen we er niet over zeggen. Eigenlijk gewoon een Santos zoals je van Santos zou verwachten.

TIP!: lees in onze blog meer over brede en smalle banden. en de Travelmaster 3+.

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Versturen

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index