's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland  T: 010 - 59 123 18 | E: info@robsbikecenter.nl

Rob's Bikecenter Lease

Damesfiets of een fiets met lage instap

Geregeld wordt ons de vraag gesteld of Santos ook damesfietsen heeft. Ja, die hebben wij en eigenlijk noemen wij het niet zo zeer een damesfiets meer een fiets met een lage instap. Het leuke bij vakantiefietsers is dat veel vrouwelijke fietsers juist een “heren” frame gebruiken vanwege de stijfheid. Aan de andere kant zijn er ook mannen en vrouwen die toch liever een frame met een “lagere” instap hebben omdat een been over de top- en zijtassen heen zwaaien lastig kan zijn. Bij een frame met een hoge buis kan er ook tussendoor ingestapt worden maar dat vraagt enig lenigheid en ballans.

Een Santos met een lage instap houdt voldoende stijfheid over om met een vol bepakte fiets stabiel te blijven tijdens een fietsvakantie en blijft ook voldoende stijf in een afdaling. De instap heet “laag” maar is altijd nog hoog in vergelijking met een normale stadsfiets. Dit geeft het verschil in stijfheid aan. Santos gebruikt bij drie frame type een lage instap. Dat zijn de Travelmaster 2.8 mixte, Travelmaster 3+ mixte en de Travel Lite.

Daarnaast heeft Santos nog 1 model frame met echt een lage instap. Dit model wordt gebruikt in de Trekking serie. Deze fiets is bedoeld als lichte toerfiets met eventueel tassen aan de achterdrager.

Santos Travelmaster 3+ mixte damesfiets

Travelmaster 3+ mixte

Met verlaagde instap maar toch een stoer uiterlijk.

Santos Travel Lite + plus mixte

Travel Lite laag

Elegant maar toch sportief met een klien knikje  om de instap ruimer te maken.

Santos Travelmaster 2.8 damesfiets mixte

Travelmaster 2.8 of Trekking mixte

Sportief klassiek frame met ruimte en stijfheid.

Santos Trekking extra lage instap

Trekking extra laag

Laag en ruim. Geschikt voor dagelijkse- en toertochten. Ook een lichte fietsvakantie met bagage aan de achterdrager behoort tot de mogelijkheid.

Contact

Rob's Bikecenter
's Herenstraat 3a, 3155 SH Maasland
010 - 59 12 318  | info@robsbikecenter.nl | www.robsbikecenter.nl

Stel een vraag

Onze Social Media kanalen

© 2018 Rob's - Bikecenter    index